In het kort

  • Nicole Broeckx  °02-03-1960 (helft van een tweeling)

  • Voormalig topsporter – Belgisch Kampioen speerwerpen 1980

  • Gelukkig getrouwd, trotse mama van 2 dochters en oma van een kleinzoontje en een kleindochtertje.

  • Natuurliefhebber, fan van trektochten, verknocht aan Zuid-Afrika

  • Chronische rugpijn ervaringsdeskundige (facet arthrose & tarlov-cyste)

  • Licentiate lichamelijke opvoeding – KULeuven, 1983

  • Body Stress Release practitioner – BSR Academy Zuid-Afrika 2013

  • Nordic Walking Instructeur – INWA 2018

  • Mindfulness trainer – Internationaal gecertificeerd – IAM David Dewulf 2020

  • Mind-Walk trainer 2022

Mijn grootste les?

Het loslaten van een gejaagd leven en luisteren naar je lichaam. Tijd maken voor jezelf om te ontspannen, te bewegen en te genieten.

Hallo, Ik ben Nicole

Een sportieve zestiger met een rugzak vol levenservaring.

Mensen helpen en de wereld een stukje mooier maken. Dat is mijn missie en dat doe ik met de dingen die ik graag doe en waar ik goed in ben. Vandaar dat ik in 2016 ben begonnen met het geven van initiatielessen Nordic Walking en dat nog steeds met volle goesting doe.

Druk, natuurlijk heb ik het – net als jij – druk. Als lid van de sandwichgeneratie draag ik, naast mijn professionele en vrijwilligers activiteiten, ook mijn steentje bij voor de zorg van mijn kleinkinderen. Ik zou het voor geen geld van de wereld willen missen, maar het is een uitdagende evenwichtsoefening en veel gepuzzel om zelf nog ‘vrije tijd’ te vinden.

Telkens ik een gaatje in mijn drukke agenda vind, is er veel kans dat je me – met mijn stokken –  tegenkomt in Heverleebos of Meerdaalwoud. Nordic Walking  is al vele jaren mijn favoriete vrijetijdsbesteding.

Van enthousiaste beginneling…

Toch werd ik pas een fervente Nordic Walker uit pure noodzaak. Via topsport (Belgisch Kampioen Speerwerpen 1980)  in mijn jonge jaren, over blije jogger in mijn midlife. Twee vervelende rug aandoeningen (Facet-arthrose en Tarlov-cysten) dwongen mij te luisteren naar mijn lichaam. In 2010 ruilde ik de schokken van het joggen definitief in voor de stokken van Nordic Walking.

Ik kreeg enkele privé lessen en hup, ik was vertrokken. Vervolgens verdiepte ik me op eigen houtje verder in de basistechniek. Mijn wandel vaardigheid ging met rasse schreden vooruit en ik bleef progressie maken. Het is fenomenaal hoe een paar simpele stokken je in verrukking kunnen brengen. Ik geniet er telkens opnieuw met volle teugen van.

Naar gepassioneerd lesgeefster

De stap om Nordic Walking initiatie te geven, groeide vanuit mijn eigen ervaring en mijn verlangen om les te geven. Nordic Walking is immers een gedroomde stress breker en ideaal voor mensen die actief in beweging willen komen.

De puzzelstukken vielen perfect in elkaar in 2016, toen ik een manier zocht om geld in te zamelen voor mijn goed doel: Body Stress Release For You (BSR4U) in Zuid-Afrika. Nordic Walking werd daarvoor de gedroomde activiteit.  De reacties van de eerste groep Nordic Walkers waren super enthousiast en het lesgeven bracht me weer helemaal terug naar mijn roots als leraar lichamelijke opleiding. Het stond in de sterren geschreven dat ik ging blijven lesgeven. Bewegen en doen bewegen horen al van kindsbeen bij mij. Puur genieten dus!

Sinds 2016 geef ik regelmatig initiatiereeksen Nordic Walking, maar ook Nordic Brush-Up wandelingen om de techniek op te frissen. De opbrengst van de Brush-Up wandelingen gaat intergraal naar BSR4U. Geluk delen maakt mijn cirkel rond.

Nice to know

Sinds eind 2018 ben ik een gecertificeerd INWA Nordic Walking instructeur.
INWA = International Nordic Walking Federation, opgericht in Finland in °2000.
INWA is een internationaal kwaliteitskeurmerk voor Nordic Walking instructeurs.
Het biedt deelnemers een garantie voor een professionele, verantwoorde werkwijze en een kwalitatief opleidingsprogramma bij het aanleren van Nordic Walking.

Jij, zij, wij en ik, we kunnen allemaal profiteren van de kracht van Nordic Walking.

Ik sta te popelen om jou te mogen lanceren…
meer informatie over de initiatielessen

Mijn Body Stress Release avontuur

Klik hier om meer te weten te komen over body stress release.