Nordic Walking – de slimste manier van wandelen

Onze huidige levensstijl, de moderne technologie en de hoge werkdruk doen ons steeds meer stil en binnen-zitten.  We lijden collectief aan een chronisch gebrek aan beweging en natuurervaringen. Stress en burn-out zijn hedendaagse kwellingen.

Meer dan 80 procent van de Europeanen heeft behalve een gezonder dieet dringend meer beweging nodig. En dan liefst buiten – in de natuur – om tegelijkertijd het hoofd leeg te maken van alle muizenissen en een frisse wind door je geest te laten waaien.

Nordic Walking is hier een volmaakt antwoord op en als master in de lichamelijke opvoeding kan ik het warm aanbevelen. Het is een ideale en natuurlijke bewegingsvorm, die inspanning en ontspanning combineert en die je hele lichaam gelijkmatig in vorm brengt. Regelmatige beoefening van Nordic Walking verbetert je conditie en boost je gezondheid.

Als Body Stress Release practitioner juich ik het vanzelfsprekend toe wanneer je zelf initiatief neemt om te voorkomen dat stress – van welke aard ook – zich opstapelt en zich (opnieuw) vastzet in je  lichaam. Terwijl je lichaam in actie komt in de buitenlucht en de natuur je zintuigen prikkelt, ontspan je je geest – en na afloop ook je lichaam. Beweeg frequent in de frisse lucht en je zult versteld staan van je energie en vitaliteit.

Nordic Walking

'Nordic Walking is een bewegingsvorm, die door middel van stokinzet, het lichaam gelijkmatig in vorm brengt, de fitness en het welbevinden vergroot en spanningen helpt wegnemen, niet alleen in het lichaam, maar ook in het hoofd'

 (uit: “Nordic Walking volgens de ALFA-techniek, Andreas Wilhelm, Rosi Mittermaier, Christian Neureuther”)

De kracht van Nordic Walking

Ook leren Nordic Walken?

In 4 initiatielessen leer ik je ‘slimmer’ wandelen en meer spieren te gebruiken dankzij de hulp van puntige stokken (Nordic Walking poles). In een kleine groep van minimum 6 en maximum 10 personen breng ik je al spelenderwijs de basistechniek van Nordic Walking bij. Ik dompel je onder in de weelde van moeder natuur en een mindful lifestyle die je niet alleen relaxter, maar ook gelukkiger maakt.
klik hier voor meer info over de initiatielessen