Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Ervaar de kracht van Nordic Walking

De kennismakingsles is bedoeld om vrijblijvend te proeven van Nordic Walking en het foutief oubollige imago de wereld uit te helpen. Nordic Walking is voor alle leeftijden en alle niveau’s. In verschillende landen worden er steeds meer competities/evenementen georganiseerd.

Het is een sportieve wandeltechniek, die je lichaam een complete workout verschaft waarbij je alle spieren intenser gaat gebruiken dan bij gewoon wandelen. Voorwaarde is dat je de Nordic Walking stokken op de juiste manier inzet en daar help ik je graag bij. Na de introductieles weet je perfect of Nordic Walking iets voor jou is en kan je je inschrijven in een initiatiecursus die bestaat uit 4 lessen van 1u30. Dat volstaat om een solide fundering te leggen voor jarenlang wandelplezier.

Nordic Walking techniek als basis voor trailhiking/trailrunning

Steeds meer worden er stokken gebruikt tijdens trailhiking of trailrunning.  Stokken beiden je veel voordelen op heuvelachtig terrein of op moeilijk begaanbare ondergrond. Bergop helpen ze je klimmen met het gebruik van armen en benen.  Bergaf ondersteunen ze je eveneens om veilig en gecontroleerd af te dalen. Je hebt meer steunpunten waardoor je beter in balans blijft en je gewicht beter verdeeld wordt. Ze verhogen aanzienlijk je behendigheid en je snelheid en ondersteunen je als vermoeidheid optreed.

Helaas struikelen mensen ook over hun stokken omdat ze vaak zonder enige voorbereiding of techniektraining beginnen aan hun avontuur. Met het aanleren van een goede basistechniek vermijd je gevaarlijke uitschuivers en valpartijen.
En wat velen niet weten is dat trail stokken identiek zijn aan Nordic Walking stokken 🙂

Waaruit bestaat een introductieles?
– een korte theoretische uitleg over:

 • het ontstaan van Nordic Walking
 • de voordelen van Nordic Walking
 • de voordelen van het gebruik van trail stokken bij trailhiking/trailrunning
 • het materiaal

– het verschil aantonen met:

 • gewoon wandelen
 • wandelen met wandel-stokken (wat je vaak ziet bij ouderlingen, maar wat beslist GEEN Nordic Walking is)
 • wandelen met Nordic Walking stokken / Trail stokken

– een korte wandeling met Nordic Walking stokken waarbij je:

 • de verschillende stappen van een initiatiecursus krijgt uitgelegd
 • de eerste stap(pen) zelf veilig kan zetten
 • de noodzaak aan initiatielessen aan den lijve ervaart
 • de kracht van Nordic Walking proeft

Deelname is op eigen risico.

Ik doe er alles aan om jullie veilig in te wijden in Nordic Walking. Een ongeval (bv. struikelen over stokken ) kan echter nooit helemaal worden uitgesloten. Om jezelf volledig te beschermen sluit je best een persoonlijke ongevallen-verzekering af bij je verzekeraar (of heel eenvoudig bij Zeker Sporten), indien je hierover nog niet zou beschikken.

Prijs introductieles: 20 €
Gelieve dit bedrag gelijktijdig over te schrijven met je inschrijving aub.
Na ontvangst van je betaling op onderstaande rekening is je inschrijving bevestigd:

 • rekeningnummer onv Nicole Broeckx = BE54 7350 3412 5897
 • met in de mededeling: naam + voornaam + introductieles 10 februari 2024

Good to know:
– Na het volgen van een introductieles krijg je 10€ korting op een initiatiecursus van 4 lessen
– Een introductieles gaat door als er zich minimum 6 deelnemers inschrijven. Indien dit aantal niet wordt bereikt krijg je het inschrijvingsgeld terug op je rekening gestort.
– De les zal doorgaan te Oud-Heverlee (Heverleebos, Meerdaalwoud). De precieze locatie is afhankelijk van het aantal deelnemers en de vooruitgang van de wegenwerken in de buurt.
– Ten laatste één week voor aanvang krijg je een mail met vermelding of de introductieles al dan niet doorgaat (minimum aantal deelnemers al dan niet bereikt) en de exacte plaats waar deze zal doorgaan.

  * = invullen noodzakelijk