Bezig met het laden van Evenementen
Deze evenement zijn geslaagd.

Get up, Get out & Get Moving!

De kracht van Nordic Walking ligt in de natuur, de eenvoud en de complete body work-out! De power waarmee je stokken je kunnen voortstuwen is voor deelnemers vaak een verrassende openbaring.

De misvatting dat Nordic Walking iets is voor oudjes, keilen we meteen in de prullemand. Natuurlijk gebruiken ouderlingen vaak wandelstokken voor het bewaren van hun evenwicht en daar is niets mis mee. Maar het heeft niets te maken met het sportieve Nordic Walking.

Met een goede Nordic Walking techniek gebruik je bijna al je spieren en verbruik je meer calorieën dan bij moeizaam joggen, zonder dat je de schokken van je eigen lichaam moet opvangen.

Nordic Walking is dus een slim alternatief voor joggen en de sportiefste manier van wandelen. Het allermooiste is dat iedereen, jong en oud, het kan leren en dat je het overal kan doen, het hele jaar door.

Of je nu snel of traag bent, sportief of onsportief; we leren je de basistechniek aan in 6 lesuren, waarna je op eigen tempo verder kan.

De initiatiecursus bestaat uit 2 halve dagen. Tijdens elke halve dag krijg je 2 lessen van 1u30, waartussen een pauze voorzien is met koffie, thee en een versnapering. Deze break is welkom om je lichaam even te laten rusten en terug op te warmen als het buiten ‘Nordic’ is.

Tijdens de lessen beschik je gratis over kwalitatieve Nordic walking stokken. Je hoeft deze dus zeker niet vooraf aan te kopen. We raden dit zelfs af, omdat we tijdens les 1 het grote verschil uitleggen tussen gewone wandelstokken en Nordic Walking stokken. Bovendien maken we je – vrijblijvend – wegwijs in de aankoop van kwalitatieve Nordic Walking stokken.

Om maximaal profijt uit de lessen te halen, bevelen we aan om thuis verder te oefenen. We bieden de mogelijkheid aan om de Nordic Walking stokken mee naar huis te nemen tussen de twee lesdagen.
Wens je hier gebruik van te maken dan dien je een waarborg mee te brengen van 100€ cash bij aanvang van de cursus!
Je krijgt de waarborg integraal terug bij het inleveren van de intacte stokken en toebehoren na de laatste les.

Programma initiatiecursus:
Zaterdag 8 februari 2020
• 9u – 10u30: les 1
• 10u30 – 11u: koffie of thee
• 11u00 – 12u30 : les 2
Zaterdag 15 februari 2020
• 9u -10u30: les 3
• 10u30 – 11u: koffie of thee
• 11u – 12u30 : les 4
Zaterdag 22 februari 2020
• reservedatum voor als één van de twee lesdagen door overmacht (bv. weersomstandigheden) niet kan doorgaan. Lesuren idem.

Kostprijs initiatiecursus = 120 euro

♥ Buddy-promotie voor iedereen die zich inschrijft samen met een stapmaatje (partner, vriend(in), buur,…) = 10 € korting/persoon op het tarief!

Good to know: op regelmatige tijdstippen bieden we ook een Nordic Brush-Up aan waarin de techniek wordt ‘opgepoetst’ tijdens een verfrissende wandeling.

Hoewel ik er alles aan zal doen om jullie veilig in te wijden in het Nordic Walking, kan een ongeval (bv. struikelen over stokken) nooit helemaal worden uitgesloten. Deelname is op eigen risico. Om jezelf volledig te beschermen sluit je best een persoonlijke ongevallen-verzekering af bij je verzekeraar (of heel eenvoudig bij Zeker Sporten), indien je hierover nog niet zou beschikken.

Inschrijven: